TeleKulturHistoriska Veterangemenskapen

 

 

 

Stockholm2006-07-05

Hej alla Televänner.

TeleKulturHistoriska Veterangemenskapen vill härmed önska Er en riktigt trevlig och skön sommar. Vi vill också passa på att rikta ett speciellt varmt Tack till alla som på ett eller annat sätt bidragit till Skansenprojektet med gåvor i form av kläder, verktyg, materiel, litteratur, fotografier mm. Vi tar gärna emot ytterligare gåvor om Du har något att avvara.

Hjärtligt Tack !

Det är snart exakt ett år sedan, närmare bestämt den 15 augusti 2005, som bygget startade av den TeleKulturHistoriska Linje- Nät och Abonnentanläggningen på Skansen, som börjar vid Tele- och Posthuset och sträcker sig utmed Telegrafvägen och avslutas vid Snickeriverkstaden.

Vi rekommenderar varmt att Ni tar tillfället i akt under sommaren och besöker Skansen. Det är en unik anläggning med många teletekniska detaljer från tiden runt sekelskiftet och det är en nationell angelägenhet samt en viktig del i Sveriges Telehistoria.

SVT kommer under hösten att visa en film om Sveriges telehistoriska utveckling. De har bl. a filmat Skansens anläggning, intervjuat föreningens hedersmedlem Viktor Eliasson i Norrbotten som under sin yrkesverksamma tid arbetat som linjearbetare och reparatör inom Televerket. Ett av hans stora fritidsintressen är fotografering och under åren har det blivit många unika bilder i hans fotosamling.

Fotografierna har ett viktigt historiskt värde och delar av hans unika samling kommer att läggas in på TKHV:s hemsida. Även historiska skildringar och berättelser från bl. a en linjearbetares vardag kommer att ingå.

Besök gärna www.TKHV.se. Hemsidan är under uppbyggnad, men den uppgraderas kontinuerligt med nytt, spännande innehåll.

Nästa TeleKulturHistoriskta projekt är att förverkliga ett av föreningens mål: En rikt fotoillustrerad utgåva, i högkvalitativt 4-färgstryck som beskriver Skansenprojektet.

Vi ser fram emot att se Dig, Ditt företag som medlem i föreningen. Du är värdefull med dina unika specialistkunskaper inom Sveriges Telehistoria.


Glad sommar och
Välkommen till föreningen
.

Yvonne Niia

Ordf. i TeleKulturHistoriska
Veterangemenskapen


För att bevara de KulturHistoriska minnesmärkena för framtiden och motverka ständig skadegörelse, bör de flyttas till Skansen Telegrafvägen mittemot Tele -och  Posthuset mellan kolonianläggningarna i anslutning till Bollnästorget.

Tillbaka


Copyright © TKHV
Materialet får skrivas ut och användas för personligt bruk.
Användning i annat syfte är ej tillåten utan vårt tillstånd